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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  25/11/1997
Data da última atualização:  03/10/2016
Autoria:  ABI SAAB, S.; SLEIMAN, F. T.; NASSAR, K. H.; CHEMALY, I.; EL-SKAFF, R.
Título:  Implications of high and low protein levels on puberty and sexual maturity of growing male goat kids.
Ano de publicação:  1997
Fonte/Imprenta:  Small Ruminant Research, v. 25, n. 1, p. 17-22, 1997.
DOI:  10.1016/S0921-4488(96)00972-8
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: Baladi male goat kids (n = 16) were divided at 28 days of age into two groups to study the effect of feeding two protein levels in the concentrate on performance, puberty and fertility. The kids were allowed equal amounts of feed with concentrates providing either 18 (high) or 12% (low/control) CP, and 3120 versus 2980 kcal kg?1 of DE on DM basis, respectively. The observed changes in BW (18.2 versus 17.1 kg), heart girth (59 versus 59 cm), body length (48.5 versus 45.8 cm) height (55.0 versus 53.3 cm), testicular measurements i.e. volume (62.8 versus 54.0 ml) and circumference (12.5 versus 11.3 cm), and prepucial (2.0 versus 1.5 units) and urethral process (2.6 versus 1.8 units) scores, were not significantly different (P > 0.05) among the protein concentrates during the prepubertal period until 105 days. Puberty was achieved at an earlier (P < 0.05) age (± SE), (22 ± 0.88 versus 31 ± 2.50 weeks) and BW (23.8 ± 0.24 versus 20.9 ± 0.24 kg) on the high protein concentrate leading to higher (P < 0.05) testicular measurements, prepucial and urethral scores. At 22 weeks of age, semen volume, and sperm viability and concentration as indicators of fertility were higher (P < 0.05) (0.5 versus 0.0 ml; 30.0 versus 0.0% and 0.29 versus 0.0 cells × 109, respectively) on the high protein diet. This spermiogram remained significantly higher (P < 0.05) at 31 weeks (1.2 versus 0.6 ml, 85 versus 53% and 1.88 versus 0.98 cells × 109, respectively), on the high protein ration. It is... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Puberdade.
Thesagro:  Caprino; Crescimento; Fertilidade.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPC3950 - 1ADDAP - --1997.00000
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  31/10/2008
Data da última atualização:  02/07/2015
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  SAMPAIO, R. G.; ANTES, S.; RIZZON, L. A.; FERRI V.; ROMBALDI, C. V.; FACHINELLO, J. C.
Afiliação:  Renata Gimenez Sampaio, UFPEL; Suziane Antes, UFPel; LUIZ ANTENOR RIZZON, CNPUV; Valdecir Ferri, UFPel; Cesar Valmor Rombaldi, UFPel; José Carlos Fachinello, UFPel.
Título:  Características físico-químicas de vinhos 'Cabernet Sauvignon' produzidos com uvas de diferentes regiões do RS.
Ano de publicação:  2008
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE VITICULTURA E ENOLOGIA, 12., 2008, Bento Gonçalves. Anais... Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho, 2008.
Páginas:  p. 164.
Idioma:  Português
Notas:  Resumo.
Palavras-Chave:  Cabernet Sauvignon; Caracterização.
Thesagro:  Composição Química; Uva; Viticultura.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/50439/1/SAMPAIO.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPUV10242 - 1UMTRA - DD634.86632C749a
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